Για την καλύτερη περιήγησή σας στον ιστότοπο, αποδέχεστε την ενεργοποίηση των cookies στην συσκευή σας  σύμφωνα με την πολιτική μας περί προσωπικών δεδομένων.
Υπεύθυνος Δεδομένων Δανιάς Αθανάσιος

+30 693 2366309 Καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο

Ερώτηση. Πόσο κοστίζει η φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου;

Το φθηνότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου που έχουμε δώσει κόστισε περίπου ΧΧΧ.

Ερώτηση. Τί συμβαίνει αν ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει θάνατο; Ποιες είναι οι συνέπειες;

Στην  περίπτωση αυτή, η απαίτηση αποζημίωσης υποβάλλεται από τα μέλη της οικογένειας του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του. Το Επικουρικό Κεφάλαιο αναλαμβάνει να αποζημιώσει τους δικαιούχους. Στη συνέχεια, στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος που προξένησε το ατύχημα για να διεκδικήσει το ποσό που κατέβαλε. Κάθε δικαιούχος μπορεί ενδεικτικά να απαιτήσει αποζημίωση για: ιατρικές δαπάνες, δαπάνες για αποκλειστική νοσοκόμα-οικιακή βοηθό, απώλεια εισοδημάτων, αποκατάσταση τυχόν αναπηρίας, ηθική βλάβη κλπ. Το συνολικό ποσό που μπορεί να καλύψει το Επικουρικό Κεφάλαιο φτάνει το €1.000.000 ανά θύμα.

Ερώτηση. Τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα;

Ανασφάλιστο όχημα θεωρείται το όχημα που κινείται στους δρόμους χωρίς να έχει την προβλεπόμενη κάλυψη  προς τρίτους για τυχόν σωματικές βλάβες η υλικές ζημιές που μπορεί να προκαλέσει. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε, αν εμπλακούμε σε ατύχημα με τέτοιο όχημα;

- Καλούμε την τροχαία ώστε να γίνει καταγραφή του συμβάντος.

- Ειδοποιούμε τον ασφαλιστή μας ή την ασφαλιστική μας εταιρεία.

- Δείτε αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, σας καλύπτει για τυχόν ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα. Αν σας καλύπτει είναι μεγάλη ευκολία για εσάς γιατί αναλαμβάνει η εταιρεία σας μέσω του ασφαλιστή σας όλα τα διαδικαστικά ώστε να αποζημιωθείτε από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

- Αν δεν σας καλύπτει η ασφαλιστική σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε μόνοι σας στο Επικουρικό Κεφάλαιο (Υπατίας 5, 10557 – Αθήνα, Τηλέφωνο: 210-33.27.400). Αν έχετε την κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα γλιτώνετε από περιττή ταλαιπωρία και ενδεχομένως να αποζημιωθείτε σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν την συγκεκριμένη κάλυψη δωρεάν στους πελάτες τους.

To Επικουρικό Κεφάλαιο θα στραφεί νομικά κατά του οδηγού και του ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος που ενεπλάκη στο ατύχημα, για να πάρει ολόκληρο το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει στον ζημιωθέντα. Εννοείται ότι το ποσό αυτό είναι ανεξάρτητο των προστίμων που θα κληθείτε να πληρώσετε έτσι κι αλλιώς αν οδηγείτε ή είστε ιδιοκτήτης ή κάτοχος ανασφάλιστου οχήματος.

Ερώτηση. Τί θα γίνει αν επιλέξω να κυκλοφορώ με ανασφάλιστο όχημα;

Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος χωρίς  ασφαλιστική κάλυψη, από 14 Απριλίου θα επιβάλλονται οι παρακάτω κυρώσεις:

- Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες. Σε περίπτωση ατυχήματος, επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και αν υπάρχει υποτροπή, για τρία χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας όταν περάσουν οι περίοδοι αυτές, απαιτείται η προσκόμιση του σήματος ασφάλισης.

- Χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.